Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Εσπερινό Γυμνάσιο Βόλου





Το Εσπερινό Γυμνάσιο Βόλου, το οποίο συστεγάζεται στο συγκρότημα  3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Βόλου (Κύπρου 9 και Λ. Βύρωνος ), αποτελεί μια ευκαιρία και μια εναλλακτική λύση για πολλούς νέους αλλά και ενήλικες να ολοκληρώσουν τις γυμνασιακές τους σπουδές , αποκτώντας απολυτήριο Γυμνασίου,   ισότιμο με τα ημερησία Γυμνάσια, το οποίο είναι πλέον απαραίτητο για την επαγγελματική τους εξέλιξη.
            Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η φοίτηση είναι τριετής (Α΄, Β΄, Γ΄, Γυμνασίου) και οι ώρες του σχολείου είναι 18:40—22:10 (23 διδακτικές ώρες την εβδομάδα) . Βασικές προϋποθέσεις για την να εγγραφούν οι μαθητές στο  Εσπερινό Γυμνάσιο , είναι να έχουν συμπληρώσει το 14ο    έτος της ηλικίας τους και να εργάζονται τις πρωινές ώρες.
            Να σημειωθεί πως μπορούν να μετεγγραφούν στις τρεις τάξεις του σχολείου και μαθητές ημερησίων Γυμνασίων της περιοχής, αρκεί να πληρούν τις παραπάνω  προϋποθέσεις .                                                                                                                                        Επίσης και όσοι είχαν διακόψει τη φοίτηση τους στο γυμνάσιο τα  προηγούμενα χρόνια μπορούν να επανεγγραφούν . Οι εγγραφές γίνονται από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ και θα ολοκληρωθούν στις 12 Σεπτεμβρίου. Για ειδικές περιπτώσεις (λόγοι υγείας , ανεξεταστέοι κ.α.) η προθεσμία εγγραφών μπορεί να παραταθεί μέχρι  τις 18 Σεπτεμβρίου .
            Αξίζει να αναφερθεί ότι στο Εσπερινό Γυμνάσιο της πόλης μας λειτουργούν και Τμήματα Υποδοχής για ανήλικους αλλοδαπούς μαθητές, σκοπός των οποίων είναι η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, η γνωριμία με την ελληνική κουλτούρα και η ομαλή ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία. Σε όλες τις τάξεις του σχολείου μας, αλλά κυρίως στις τάξεις υποδοχής , διδάσκουν καθηγητές ειδικά επιμορφωμένοι, χρησιμοποιώντας καινοτόμες  διδακτικές μεθόδους και καλές πρακτικές για την διδασκαλία, όχι μόνο των γλωσσικών , αλλά και των άλλων μαθημάτων.
            Το Εσπερινό Γυμνάσιο αποτελεί την λύση για περιπτώσεις νέων και ενηλίκων εργαζομένων καθώς παρέχει την δυνατότητα επαγγελματικής απασχόλησης και ταυτόχρονης φοίτησης σε αυτό . Επίσης μπορούν να εγγραφούν και μητέρες ανήλικων τέκνων με αποκλειστική οικιακή απασχόληση.
            Ο Αγιασμός  για την νέα σχολική χρονιά στο Εσπερινό Γυμνάσιο θα γίνει την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 7 το απόγευμα. Καλούμε τους μαθητές και τους γονείς – κηδεμόνες να παραστούν».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου