Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας μαθητές του 3ου Γυμνασίου Βόλου




Ονειρεμένες στιγμές, απίστευτες εμπειρίες που θα μείνουν με ανεξίτηλα γράμματα βαθιά χαραγμένες στο αλφαβητάρι των λατρεμένων τους αναμνήσεων, είχαν την ευκαιρία να βιώσουν στο διήμερο εκπαιδευτικό τους ταξίδι στην Αθήνα οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ’ τάξης του 3ου Γυμνασίου Βόλου.

Όπως έγινε γνωστό από το σχολείο, «το ταξίδι στη γνώση, στη μόρφωση και στην γνωριμία του τόπου μας, ξεκίνησε με την επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου τα παιδιά εκτός από την Έκθεση για τη ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια, είχαν την τύχη και την τιμή να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Ο κ. Παυλόπουλος τους μίλησε για τα ιδανικά και τις αξίες που θα πρέπει να έχουν στη ζωή τους, ενώ τους προέτρεψε να διαβάζουν και να έχουν πολλά ενδιαφέροντα στη ζωή τους. Επίσης τους επισήμανε, πως αν θελήσουν να ασχοληθούν με την πολιτική, πρώτα να φροντίσουν να καταξιωθούν σε όποιο επάγγελμα επιλέξουν να κάνουν.
Τα παιδιά με τη σειρά τους τον ευχαρίστησαν για τη θερμή υποδοχή, τον προσκάλεσαν να επισκεφθεί το Βόλο και το 3ο Γυμνάσιο και του προσέφεραν ένα καλάθι με πηλιορείτικα  προϊόντα καθώς και ένα συλλεκτικό ημερολόγιο του 2018  με φωτογραφίες του Βόλου.
Στη συνέχεια μαθητές και μαθήτριες ξεναγήθηκαν στο χώρο της Βουλής, άκουσαν πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ιστορία της Βουλής και κάθισαν στα έδρανα των βουλευτών, εμπειρία  πρωτόγνωρη. Έπειτα ξεναγήθηκαν στο Μουσείο ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Την δεύτερη μέρα της παραμονής τους στην Αθήνα  επισκέφθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την εκπληκτική έκθεση VanGoghAlive\theexperience, ένα νέο τρόπο προσέγγισης της τέχνης, μέσω των πολυμέσων και της σύγχρονης τεχνολογίας με 40 πολυκάναλα προβολικά συστήματα, να πλημμυρίζουν το χώρο με 3.000 ρέουσες εικόνες. Είχαν έτσι την ευκαιρία να ζήσουν μια βιωματική εμπειρία, ένα απίστευτο υπερθέαμα και φυσικά να μάθουν για τη ζωή και το έργο ενός εκ των κορυφαίων ζωγράφων όλων των εποχών, του VanGogh.
Το εκπαιδευτικό διήμερο ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη και την ξενάγηση στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.Πρόκειται για έναν διεθνούς εμβέλειας πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό αστικό τόπο, ο οποίος περιλαμβάνει της εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης, της Λυρικής Σκηνής, καθώς κι ένα πάρκο 170 στρεμμάτων στον 7ο όροφο του κτιρίου.
Τα παιδιά επέστρεψαν κατενθουσιασμένα, έχοντας γεμίσει το νου και τη ψυχή τους με πολλές γνώσεις για την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας που θα τις κουβαλούν για όλη τους τη ζωή
Η υποδιευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Βόλου κα Κατσούδα Κατερίνα ως αρχηγός αποστολής και οι καθηγήτριες Γαλάνη Καλλιόπη, Γιακμογλίδου Νεκταρία και Χανιά Ειρήνη, συντόνισαν άριστα τη διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην οποία μετείχε επίσης εκπροσωπώντας τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων η πρόεδρος κα Ελένη Παπαθανασίου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου