Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου με τη μαθητεία του ΟΑΕΔ-ΕΠΑΣ

Eνέκριναν τους όρους συνεργασίας τους αποσκοπώντας να βελτιώσουν και να αναδείξουν  τον επαγγελματικό χώρο της πόλης, o Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απ. Οντόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ., σε συνέχεια  της συνάντησης  με τον καθηγητή και Υπεύθυνο του Γραφείου Διασύνδεσης της ΕΠΑΣ – ΟΑΕΔ Βόλου, Γεώργιο Σπηλιόπουλο.


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, «η συμβολή και η  σημασία λειτουργίας των σχολών ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ και στον θεσμό της μαθητείας (πρακτική άσκηση) είναι μεγάλη για πολλούς εν δυνάμει εργαζόμενους, αλλά και για την επέκταση και δημιουργία νέων ειδικοτήτων που προκύπτουν από τη συνεχή εξέλιξη των τεχνολογικών επιτευγμάτων. Συγκεκριμένα οι δυο φορείς είναι υπεύθυνοι για την ανίχνευση των αναγκών και των ιδιαιτεροτήτων της τοπικής αγοράς εργασίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου αντιμετωπίζει την είσοδο μαθητών ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στις τοπικές επιχειρήσεις μέσω της πρακτικής άσκησης, όπως έγκειται από το νομοθετικό πλαίσιο, θετικά καθώς δίνεται η ευκαιρία  στους νέους να εφοδιαστούν με εμπειρίες και εξάσκηση στο αντικείμενο εργασίας τους.


Γι΄αυτό όσες τοπικές επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να παρέχουν θέση πρακτικής άσκησης σε μαθητές ΟΑΕΔ, μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στη γραμματεία του Συλλόγου καλώντας στο τηλέφωνο 24210 25479 ή στέλνοντας ηλεκτρονικά μήνυμα : info@esv.gr.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου