Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Υποχρεωτική η δίχρονη προσχολική αγωγή




Το γεγονός ότι η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αγωνίζεται για τη θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής, κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των Σχολών, με τη διατήρηση της αυτονομίας των τμημάτων τους, αλλά και διεύρυνση των θέσεων εργασίας στο δημόσιο σχολείο, μικρότερο αριθμό μαθητών στα τμήματα και ανθρώπινους όρους λειτουργίας για τα σχολεία, επισημάνθηκε πρόσφατα σε ενημερωτική ημερίδα για τις εξελίξεις και τις προοπτικές στην προσχολική αγωγή, που έγινε στο κτίριο Παπαστράτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο  πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Αθανάσιος Κικινής, ο οποίος ανέφερε ότι η Ομοσπονδία εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια και προς τα Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτική και Προσχολικής και κυρίως προς τους εκπαιδευτικούς, για να τονίζει την ανάγκη για τη θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής στο δημόσιο νηπιαγωγείο.
Ο κ. Κικινής δήλωσε ότι το αίτημα αυτό είναι 30 ετών, πριν από 11 χρόνια καθιερώθηκε το ένα έτος υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και σήμερα οι εκπαιδευτικοί αγωνίζονται για να θεσμοθετηθεί και το δεύτερο, μάλιστα, σε μεγάλο βαθμό, αν υλοποιηθεί δεν θα έχει επιπλέον κόστος. Ο ίδιος τόνισε ότι για να γίνει αυτό χρειάζεται μεγάλη δουλειά σε κτίρια κατάλληλα για νηπιαγωγεία και προσλήψεις νηπιαγωγών. 
Στην εκδήλωση συμμετείχε εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων ο αντιπρόεδρος Θέμης Κορομηλής  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου