Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Κάλεσμα σε γονείς, να λάβουν μέρος σε έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Βόλου, έλαβε την παρακάτω επιστολή και την διανέμει στα μέλη της, ώστε όσοι/όσες επιθυμούν, να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο, προκειμένου να βοηθήσουν τους επιστήμονες να προτείνουν λύσεις για την «Βιώσιμη Κινητικότητα». 





«Η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Κυκλοφορίας, Μεταφορών και Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδα (TTLog) του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εκπονεί έρευνα πάνω στη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στην πόλη του Βόλου και ειδικότερα σε δημοτικά σχολεία. Στόχος της έρευνας αυτής, είναι η διερεύνηση του επιπέδου γνώσης πάνω σε πρακτικές κατά τις οποίες οι μετακινήσεις μας μέσα στην πόλη μπορούν να γίνουν βιώσιμες και φιλικότερες προς το περιβάλλον, καθώς και οι συνήθειες και προθέσεις των μετακινούμενων να υιοθετήσουν τέτοιες πρακτικές. 
Η έρευνα στηρίζεται στην συμπλήρωση ερωτηματολογίου από γονείς και κηδεμόνες των μαθητών πρωτοβάθμιας κυρίως αλλά και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα συστήματα που αναφέρονται μέσα στο ερωτηματολόγιο της έρευνας είναι τα συστήματα μοιρασμένης μετακίνησης (car pooling και car sharing) τόσο για τη μεταφορά των μαθητών από το σπίτι στο σχολείο και αντίστροφα, όσο και για τις άλλες μετακινήσεις των ερωτώμενων.

Πρόθεσή μας είναι η ανάλυση των συλλεχθέντων στοιχείων και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων σε ημερίδες που θα διοργανωθούν σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων και τις διευθύνσεις αυτών.
Η συμμετοχή των γονέων και κηδεμόνων είναι απαραίτητη για την επιτυχία της έρευνας και συνεπώς σας παρακαλώ να προωθήσετε μέσω των συλλόγων τους, το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο που βρίσκεται στον σύνδεσμο https://www.surveymonkey.com/r/uth_ttlog.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συνδρομή και βοήθειά σας για την εκτέλεση των παραπάνω και παραμένω στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε πληροφορίες επιπλέον θελήσετε. 

Με εκτίμηση
Ευτυχία Ναθαναήλ
Transportation Engineer (PhD, MSc)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου