Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Βιογραφικά 3ου Φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού βιβλίου 2018


Βιογραφικά 2018
       

 Αβαγιανού Αλεξία-Πηνελόπη: Ψυχολόγος, Απόφοιτη του Πανεπιστημίου Bristol με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην  Εξελικτική Ψυχολογία. Ενασχόληση με την έρευνα και τη συγγραφή επιστημονικών άρθρων και βιβλίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εργάζεται ως  ψυχολόγος στο Νοσοκομείο Βόλου στην Παιδοψυχιατρική Κλινική.


             Αθανασιάδου ΄Αννα: ΄Εχει σπουδάσει Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών  και Κοινωνική και Εκπαιδευτική Πολιτική στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Εργάζεται στον  χώρο της ιδιωτικής  εκπαίδευσης από το 1998. Έχει γράψει παιδικά βιβλία, βιβλία με εκπαιδευτικό υλικό και βιβλία για νηπιαγωγούς και δασκάλους. Από το 2003 συνεργάζεται σε μόνιμη βάση με το παιδαγωγικό περιοδικό «Παράθυρο στην εκπαίδευση του παιδιού» γράφοντας δεκάδες παραμύθια, έμμετρα παιδικά θεατρικά έργα και τραγούδια. Το 2009 ιδρύει την εταιρία σχεδιασμού εκπαιδευτικών προγραμμάτων 4e-project, όπου σχεδιάζει  εκπαιδευτικές δράσεις και παραδίδει σεμινάρια. Από το 2016 συνεργάζεται  και με τη Σχολή Harmony & Creativity παραδίδοντας σεμινάρια δημιουργικής γραφής.

            Ανδρικοπούλου Μαρία: Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται(Πάντειο Πανεπιστήμιο). Σπούδασε κλασική φιλολογία(ΕΚΠΑ). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με ειδίκευση  στην πολιτιστική πολιτική, διοίκηση και επικοινωνία(Πάντειο Πανεπιστήμιο).  Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Επιμέλειας Κειμένων στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου. Άρθρα της σχετικά με το αρχαίο δράμα έχουν δημοσιευτεί στην περιοδική έκδοση του Κέντρου Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου «Τόπος Επίκοινος». Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου για τα δικαιώματα του παιδιού. Συμμετέχει ως μέλος στη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και στον Κύκλο του Παιδικού Βιβλίου. Διατηρεί τη στήλη «Ζήτω η περιέργεια» στο Μαγικό κόσμο του Παιδικού βιβλίου της εφημερίδας Kos Voice.΄Εργα της: «Πάρτι γενεθλίων», «Ο Μπλεψαράκης» (Εν Πλω, 2008),  «To Πάσχα του Πασχάλη», «Πασχαλινή ιστορία αγάπης» (Τετράγωνο, 2010), «Μύθοι στο ρυθμό της Μουσικής», ( Καλέντης 2016). ‘Ένα ακόμα βιβλίο της είναι υπό έκδοση( Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, 2018).


           Αντωνάκης Γιώργος: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Αγκουσελιανά Ρεθύμνου. Ως δάσκαλος εργάστηκε για πολλά χρόνια  σε σχολεία της Κρήτης και της Αθήνας. Ασχολήθηκε με τη φωτογραφία, την αγιογραφία και το θέατρο. Δημοσίευσε άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά, πραγματοποίησε βιωματικές εισηγήσεις σε σεμινάρια γονέων και εκπαιδευτικών, συμμετείχε σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.

         



  Βασιλειάδου Γεωργία: Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ζει στην Κατερίνη. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών και το Διδασκαλείο ΤΕΠΑΕ του Α.Π.Θ. Εργάζεται ως νηπιαγωγός στη δημόσια εκπαίδευση και είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο ΤΕΠΑΕ, στην κατεύθυνση «Αισθητική Αγωγή: Θεωρία και Δράσεις». Ασχολείται ακόμη με το κουκλοθέατρο και την αφήγηση παραμυθιού.  Έχει εκδώσει τα βιβλία, «Θέλω να Γυρίσω Σπίτι μου» (2016, εκδ. Βάρφη) και «Μουσικοκουκλοθεατρικά» (2010, εκδ. Μάτι). Μικρά διηγήματά της  υπάρχουν στις ανθολογίες «Ασκήσεις Θάρρους» (2014, Εργαστήρι Λόγου και Πολιτισμού, Παν. Θεσσαλίας), «Ιστορίες Μπονζάι ’15» (2015, εκδ. Γαβριηλίδης) και στις ηλεκτρονικές συλλογές «Ιστορίες μπονσάι» (2016, τοβιβλιο.net) και «25η Ώρα» (2015, 25thhourproject).

         
 Βουλάγκας Αθανάσιος:  Γεννήθηκε στον Βόλο. Μεγάλωσε και ζει στη γενέτειρά του. Είναι 41 ετών και έχει μια κόρη τη Σίλια που είναι 3 ετών. Τελείωσε την Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι καθηγητής Αγγλικών και εργάζεται σε Δημοτικά Σχολεία. Μιλά Αγγλικά, Ιταλικά και Ισπανικά. Λόγω της φύσης της δουλειάς του και της μεγάλης του αγάπης για τα παιδιά ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων. Η Ονειρούπολη αποτελεί το πρώτο του παιδικό βιβλίο. Έχει επίσης εκδώσει την ποιητική συλλογή με τίτλο ''Εικόνες Ψυχής'' από την Ήρα Εκδοτική.

         
  Γάκη Ηλιάδα: Γεννήθηκε στον Βόλο όπου ζει μέχρι και σήμερα. Μαθήτευσε στο 1ο γυμνάσιο Νέας Ιωνίας και συνεχίζει να μαθητεύει στο 1ο γενικό λύκειο της Νέας Ιωνίας. Η αγάπη της για τη λογοτεχνία εκδηλώθηκε από τα πρώτα χρόνια της παιδικής της ηλικίας, όπου η ανάγνωση διαφόρων λογοτεχνικών έργων έγινε η αγαπημένη της συνήθεια. Δοκίμασε τις ικανότητες της παίρνοντας μέρος σε διαγωνισμούς συγγραφής διηγημάτων και ποίησης. Το έργο της «Πριν το ταξίδι» το έγραψε στην ηλικία των 13ων ετών και εκδόθηκε δύο χρόνια αργότερα, από την Ήρα εκδοτική. Δεν διαθέτει  κάποιον ακαδημαϊκό τίτλο σπουδών, μιας και πρόκειται για ένα κορίτσι μόλις 16 ετών σήμερα.


           
  Γεροστάθη Ζωή: Γεννήθηκε στον Βόλο και μεγάλωσε στην Αργαλαστή. Είναι διευθύντρια στο 1ο Δ.Σ Αγριάς. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα του Π. Θ με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης  στο παιδαγωγικό παιχνίδι και παιδαγωγικό υλικό για παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας. Ανήκε στην ομάδα επιμορφωτών του παιδαγωγικού Ινστιτούτου για τα σχολικά εγχειρίδια και συμμετείχε ως επιμορφώτρια σε ημερίδες που οργανώθηκαν από το γραφείο σχολικών συμβούλων για τη διδασκαλία της γλώσσας στην Α΄ τάξης Δημοτικού καθώς και για την οργάνωση σχεδίων εργασίας  με ποικίλη θεματολογία. Εργογραφία:«Μια αρκούδα μια φορά…»(οικολογικό θεατρικό παραμύθι) και « Χοπ….τρύπωσα»(αντικαπνιστικό μήνυμα) και τα δύο από την ΗΡΑ Εκδοτική. Η παιχνιώδης διάσταση της μάθησης είναι το όραμά της για τούτο έχει παράξει εκπαιδευτικό υλικό και έχει οργανώσει  πολλές βιωματικές δράσεις που απευθύνονται σε παιδιά μέσα στον χώρο του σχολείου.

             
 Γεωργοστάθη Ελένη: Ελένη Γεννήθηκε στη Σπάρτη και μεγάλωσε σε ένα μικρό χωριό της Λακωνίας. Σπούδασε ελληνική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως επιμελήτρια κειμένων. Έχει συνεργαστεί στη συγγραφή σχολικών βοηθημάτων και στη σύνταξη εγκυκλοπαιδειών και λεξικών. Έχει γράψει τα παιδικά βιβλία: Το χάρτινο καραβάκι της μαμάς (εικον. Ελίζα Βαβούρη, Εκδ. Ψυχογιός, 2014, Βραχεία λίστα για το βραβείο Πηνελόπη Μαξίμου του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου), Το απέναντι νησί (εικον. Ελίζα Βαβούρη, Εκδόσεις Ψυχογιός, 2016), Χάθηκε η μπάλα (εικον. Λέλα Στρούτση, Εκδόσεις Ψυχογιός, 2017), Τελικά θα γράψουμε τεστ; (εικον. Ναταλία Καπατσούλια, υπό έκδ. από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, Απρίλιος 2018). Από το 2012 διατηρεί ιστολόγιο για το παιδικό βιβλίο (miaforakienankairoimikrieleni.blogspot.com).

         
Γιάντσιος Φώτης: Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη σχολή Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Δημιουργική Γραφή από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης. Από οικογένεια εκπαιδευτικών και με μεγάλη αγάπη στη φαντασία, η ενασχόλησή του με το παιδικό βιβλίο ήρθε αναπάντεχα αλλά μάλλον φυσικά. Σήμερα εργάζεται ως συγγραφέας και επιμελητής εκδόσεων.

             





  Γιώτη Μαρίνα: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε Marketing και Καλές Τέχνες στο Georgetown University της Washington, DC όπου αποφοίτησε το 1997. Μέχρι το 1999 φοίτησε στο Pratt Institute στη Ν. Υόρκη σχεδιασμό οπτικής επικοινωνίας και εικονογράφηση από το οποίο αποφοίτησε με τιμητικές διακρίσεις. Είναι συνέταιρος και δημιουργική διευθύντρια σε εταιρεία οπτικής επικοινωνίας και πρόεδρος στο αθλητικό κέντρο Sunny Sports Club. Έχει τιμηθεί με το John Peter’s Publication Award από το Art Directors Club της Ν. Υόρκης και τα Διεθνή βραβεία Pentawards για τη δουλειά της. Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Η Στιγμούλα» και ακολούθησαν «Η Στιγμούλα είναι δυνατή!», «Σκουφοκοκκινίτσα» «Δύο φορές κι έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα», «Ρεβιθοκοντούλης», «Μια καρδιά» από τις εκδόσεις Διόπτρα.

           
Δασκαλάκης Χρήστος: Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο  νησί της Ύδρας μέχρι την ηλικία των 18 ετών. Σπούδασε Συμβουλευτική και Ψυχολογία στο Mediterranean College,  Δημιουργική Γραφή (ΜΑ) στο Open College οf the Arts, Θεωρία της Μουσικής και Ορθοφωνία στο Ελληνικό Ωδείο και ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του με μαθήματα στην Υποκριτική και Σκηνοθεσία στο Θέατρο Των Αλλαγών.  Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Ο ελεύθερος χρόνος του είναι γεμάτος από ταξίδια, σελίδες με μικρές ιστορίες, παραμύθια και στίχους.  Ζει και εργάζεται στην Αθήνα, χωρίς να ξεχνά τη μεγάλη του αγάπη, την Ύδρα. Για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία,  επισκεφτείτε την προσωπική του ιστοσελίδα www.christosdaskalakis.com
           
 Δημόκα Κατερίνα:  Μοίρασε την παιδική της ηλικία στον Πειραιά και στη Λιβαδειά. Είναι αριστούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με κατεύθυνση στη Γλωσσολογία και διαθέτει Master στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Ξένης Γλώσσας. Στη λογοτεχνία διακρίθηκε για πρώτη φορά στον Διαγωνισμό Διηγήματος του Περιοδικού Elle (2000) και κέρδισε τον Έπαινο παραμυθιού από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά (2014) για τη Δασκάλα των Χρωμάτων. Είναι παντρεμένη, έχει δύο γιους και ζει στη Λιβαδειά. Εργάζεται ως φιλόλογος στο δημόσιο σχολείο, όπου διδάσκει και διδάσκεται καθημερινά από τα παιδιά.

             Θάνου Αγγελική: Κατάγεται από τα Κανάλια της Μαγνησίας.   Υπηρέτησε την Προσχολική Εκπαίδευση ως Νηπιαγωγός και ως Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής στη Μαγνησία και στις Κυκλάδες. Είναι Διδάκτωρ στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το αντικείμενο της διδακτορικής της διατριβής είναι: «Ο σχεδιασμός, η εφαρμογή και η αξιολόγηση ενός ψυχοπαιδαγωγικού παρεμβατικού προγράμματος για τη διαχείριση των συναισθηματικών δυσκολιών σε παιδιά προσχολικής ηλικίας». Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει πέντε βιβλία για παιδιά, τέσσερα για εκπαιδευτικούς και γονείς και ένα μυθιστόρημα για ενήλικες. Η ηλεκτρονική της διεύθυνση είναι: agthanou@yahoo.gr

             

 Καλαμπουκά Ουρανία: Γεννήθηκε στον Βόλο. Διδάχθηκε ελεύθερο σχέδιο και χρώμα στο Κ.Π.Ε.Β. Συνέβαλε στη ζωγραφική διακόσμηση του Δ. Ω. Β. Δίδαξε ζωγραφική σε παιδιά σε εργαστήρια του Δήμου Βόλου. Συμμετείχε σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα. Ζει και εργάζεται στον Βόλο ζωγραφίζοντας και γράφοντας παραμύθια για παιδιά, αφού όπως λέει η ίδια: «από μικρό παιδί αγαπούσα τις Τέχνες , ιδιαίτερα τη ζωγραφική. Με γοήτευαν οι μυθικές ιστορίες, καθώς η πατρίδα μου είναι πλούσια σ’ αυτό και ιδιαίτερα η πόλη που μεγάλωσα, ο Βόλος(Ιάσονας, Αργώ…). Με ενέπνεαν και τα παραμύθια της γιαγιάς, καθώς και οι ιστορίες της καθημερινότητας. Αυτό με βοήθησε στη δουλειά μου με τα παιδιά, αλλά και να δημιουργώ ζωγραφίζοντας και γράφοντας ιστορίες. ΄Όταν είδα στην τηλεόραση τη γιορτή της βασίλισσας Ελισάβετ για τα αδαμάντινα γενέθλιά της, πάντρεψα την πραγματικότητα με τη φαντασία δημιουργώντας ένα σύγχρονο παραμύθι».


Καλύβα Μαρία: Γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, όπου και ζει μέχρι σήμερα με την οικογένειά της: τον σύζυγό της και τις κόρες της. Είναι απόφοιτος της σχολής Βιομηχανικής Πληροφορικής Καβάλας. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός, ως προγραμματίστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και ως υπεύθυνη μηχανογράφησης. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τη συγγραφή. Το πρώτο βιβλίο που έγραψε ήταν το «Στόχος ζωής, η ζωή», ένα κοινωνικό μυθιστόρημα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σμίλη. Ακολούθησε ένα παραμύθι με τίτλο «Ένα ξεχωριστό πλάσμα» και αρκετά διηγήματα. Τον περασμένο Ιούνιο έλαβε μέρος στον πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό που διοργάνωσε το εργαστήρι δημιουργικής γράφης tabula rasa, το κείμενό της διακρίθηκε, και έτσι κέρδισε μία ετήσια υποτροφία σπουδών. Ο τίτλος του νέου της βιβλίου είναι «Το μεγαλείο της ψυχής», και πρόκειται για ένα κοινωνικό μυθιστόρημα. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γράφημα.


            Κανταράκη Σοφία: Γεννήθηκε στον Βόλο και μεγάλωσε στη Σκιάθο. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας-Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του τμήματος Θεολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος με άριστα (Μ.Α) στη Βυζαντινή Ιστορία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων του ΕΑΠ. Είναι υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Μαγνησίας, έχοντας υπηρετήσει ως φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση στον Βόλο. Έχει βραβευθεί από το Υπουργείο Παιδείας και το θεσμό Αριστεία και καινοτομία στην εκπαίδευση στον διαγωνισμό i-create. Έλαβε εθνικές και ευρωπαϊκές διακρίσεις σε ευρωπαϊκά διασχολικά προγράμματα. Επίσης έχει λάβει μέρος σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και επιστημονικά συνέδρια με εισηγήσεις. Είναι Μέλος της Εταιρείας Παπαδιαμαντικών Σπουδών, της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών, της Π. Έ.Φ, της Ελληνικής Εταιρείας Ακουστικής Οικολογίας, συνιδρυτικό Μέλος του Σωματείου Φίλοι του Αθανασάκειου Μουσείου Βόλου και μέλος του Κε. Βι. Μα. Συ. Είναι παντρεμένη και έχει τέσσερα παιδιά.

         
  Καραγιάννης Ηρακλής: Γεννήθηκε στο Νεοχώρι Πηλίου και κατοικεί στον Βόλο. Είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας  Ηρακλείου και του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εργάζεται σε δημοτικά σχολεία της  Μαγνησίας. Έχει συμμετάσχει με επιστημονική συμμετοχή σε εκπαιδευτικά συνέδρια και προγράμματα, ενώ έχει συγγραφική παρουσία. Είναι πατέρας ενός παιδιού.

            





  Κασιάρου Εύα: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Σπούδασε νηπιαγωγός, για να μη σταματήσει το παιχνίδι μεγαλώνοντας. Εργάστηκε για χρόνια σε δημόσια νηπιαγωγεία και από το 2002 μέχρι την συνταξιοδότησή της το 2012 ήταν αποσπασμένη στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολείται αρκετά χρόνια με την παιδική λογοτεχνία συγγράφοντας παιδικά μυθιστορήματα και παραμύθια. Παραμύθια της έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά Σύγχρονο Νηπιαγωγείο και Παράθυρο στην εκπαίδευση του παιδιού. Διηγήματα, θεατρικά έργα και παραμύθια της έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς. Συμμετείχε στη συγγραφική ομάδα των σχεδίων εργασίας του προγράμματος «Εκπαίδευση Παλιννοστούντων και Αλλοδαπών Μαθητών» του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και συνεργάτιδα του ηλεκτρονικού περιοδικού Ο μαγικός κόσμος του παιδικού βιβλίου. ΄Εργα της: «Αφορμή για όλα ένα μυρμήγκι» (2014), «Η κυρία Φτούσου σε spa ομορφιάς», «Μυστήριο στην αυλή», «Όνειρο γλυκό... σαν κουραμπιές», «Ο Λαχαπού από τη ζούγκλα της χώρας Καμαμπού», «Η κληρονομιά του παππού, «Ήσουν μόνο ένα παιδί, «Ξωτικομπερδέματα», «Το ξεχασμένο κλειδί», όλα από την κόκκινη κλωστή δεμένη).

              Κάτσου - Καντάνη Σταυρούλα: Γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ζει στο Αγρίνιο, είναι παντρεμένη και έχει τέσσερα παιδιά. Από τα μαθητικά της χρόνια γράφει και ταξιδεύει μέσα από τα βιβλία. Έχει βραβευτεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά με: α)Βραβείο Παιδικού – Εφηβικού Μυθιστορήματος με θέμα τον Πολιτισμό για το έργο «Σώστε την πόλη μας!» (Βραχεία λίστα Κρατικού βραβείου). β)Βραβείο Ποίησης για παιδιά για την Ποιητική Συλλογή «Στου φεγγαριού το πέτο». γ)Έπαινο παραμυθιού για παιδιά, για το βιβλίο «Το αστεράκι της αγάπης». Βραβεύτηκε επίσης  από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το ενδιαφέρον και τις δραστηριότητές της στην προώθηση της νεανικής λογοτεχνίας. Έχει τιμηθεί με δύο ακόμη πανελλήνια βραβεία σε διαγωνισμούς ποίησης: (Β΄ Πανελλήνιος Διαγωνισμός, Λογοτεχνικού Ομίλου Κωνσταντίνος Χατζόπουλος και Α’ Πανελλήνιος Διαγωνισμός «Γιάννης Φάτσης», Πανεπιστημίου Θεσσαλίας). Είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

   
              Κοντού Μαγδαληνή: Είναι δασκάλα δημοτικής εκπαίδευσης στο Boutique Training Center. Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και στο Μόναχο. Σπούδασε στην Πάτρα, δούλεψε στον Πύργο Ηλείας ως δασκάλα ειδικής αγωγής, σε φροντιστήρια, άλλα και στο Ορφανοτροφείο Βόλου. Γνωρίζει γραφή και ανάγνωση Μπρέιγ. Λατρεύει τη μαγειρική και λίγο παραπάνω τη ζαχαροπλαστική και αυτό το δείχνει κάθε Τρίτη στα ΜικροΜαγειρέματα, σαν υπεύθυνη του προγράμματος. Αγαπάει τη μουσική και τη συγγραφή βιβλίων.

           
 Κόντου Μαριέττα: Σπούδασε Ψυχολογία  στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε το μεταπτυχιακό της στη Συστημική Θεραπεία Ζεύγους και Οικογένειας και το διδακτορικό της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Για το βιβλίο της Τα μαγικά χέρια του τσαγκαράκου (εκδ. Μεταίχμιο) τιμήθηκε από τον Κύκλο του Ελληνικού παιδικού βιβλίου. Κυκλοφορεί επίσης το Συγγνώμη, μπορώ να πω κάτι; ενώ το παραδοσιακό παραμύθι της Τα λευκά φτερά της Κορακίνας τιμήθηκε με εύφημη μνεία το 2014 από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά.



           
 Κούσης  Αλκιβιάδης: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα, ενώ σήμερα ζει κι εργάζεται στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε από το Εργαστήριο Καλλιτεχνικής και Δημιουργικής Εκπαίδευσης "ΑΝΙΜΑ" κι ασχολήθηκε πολλά χρόνια ως εμψυχωτής, με το θεατρικό παιχνίδι. Εργάζεται ως δάσκαλος από το 1989. Κείμενα και διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την αφήγηση παραμυθιών.  Συγγραφικό έργο: "Οι φίλες μας...οι μάγισσες" (2015, Εκδόσεις Πατάκη), "Ιστορίες μπονσάι" (συμμετοχή, 2016, Εκδόσεις τοβιβλίο), "Μη μου μιλάτε για την Ήρα!"(2017, Εκδόσεις Αλφάβητο Ζωής) 

              Κυρμανίδου Σωτηρία: Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.   Από τα σχολικά της χρόνια ζει στο Σιδηρόκαστρο Σερρών. Εργάστηκε ως Κοινωνική Λειτουργός σε πλαίσια Ειδικής Αγωγής  και είναι συνταξιούχος από το 2010. Είναι ραδιοφωνική παραγωγός, στο Ράδιο Κιβωτός της Ι.Μ.Σερρών και Νιγρίτης με δύο εβδομαδιαίες εκπομπές, .Φέτος συνεργάζεται και με την ΕΡΤ Σερρών. Έχει διακριθεί σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο για την ποίησή της. Τα παραμύθια της έχουν κοινωνικά μηνύματα, ασκώντας πρόληψη.΄Εχει δυο παιδιά, τον  Αβραάμ και την Ελένη. Τη ζωή της ομορφαίνει ο μικρός της εγγονός Δημήτρης. Έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές και πολλά παραμύθια.

               
 Κωνσταντινίδης Γιώργος: Γεννήθηκα στον Πειραιά. Από μικρός, θυμάμαι, μου άρεσε να λέω ιστορίες. Στο σχολείο, στην παρέα, στο ωδείο και στο σπίτι. Τα χρόνια πέρασαν κι έγινα βιολονίστας, δάσκαλος και συγγραφέας. Παρ’ όλες αυτές τις… «συγκλονιστικές αλλαγές», συνέχισα να λέω ιστορίες. Στην κόρη μου, στους μαθητές και στους φίλους. Εκείνοι με παρότρυναν να τις γράψω. Τα πρώτα μου βιβλία είναι: «Η Σιρεφά και οι χαμένες νότες», «Μια πόλη, μα ποια πόλη», «Κάποτε στη Μελωδιούπολη». Όμως, δεν έλεγα μόνο ιστορίες, άκουγα κιόλας. Άκουγα και κατέγραφα τις περιπέτειες, τις φάρσες και τις γκάφες παιδιών, απ’ όλη την Ελλάδα. Τότε γεννήθηκε η σειρά των βιβλίων «Το μπλοκάκι ενός UFO».

           

 Κωνσταντινίδου Τριανταφυλλιά: Γεννήθηκε στην Αρχαία Πέλλα, όπου παρακολούθησε και τις εγκύκλιες σπουδές της. Τελείωσε την Αγγλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή. Πολλά έργα της, όπως παραμύθια και διηγήματα, έχουν συμμετάσχει σε Πανελλήνιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς και έχουν λάβει βραβεία, επαίνους και τιμητικές διακρίσεις. Η συγγραφέας εργάσθηκε στη Μέση Εκπαίδευση ως καθηγήτρια Αγγλικών και παρέχοντας γραμματειακή υποστήριξη. Σήμερα, ζει με την οικογένειά της στην Έδεσσα.


 
Κωτσαλίδου ΔόξαΗ Δόξα Κωτσαλίδου είναι νηπιαγωγός με master στις Πολιτισμικές Σπουδές και τις Νέες Τεχνολογίες. Εργάστηκε για πέντε χρόνια στο Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας, όπου ήταν υπεύθυνη των Πρακτικών Ασκήσεων των φοιτητών. Σπούδασε ηθοποιός και σκηνοθέτις και ανεβάζει παιδικές θεατρικές παραστάσεις σε σχολεία και θεατρικά εργαστήρια. Έχει γράψει παιδαγωγικά βιβλία για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και έχουν εκδοθεί παιδικές ιστορίες και διηγήματά της. Ζει και εργάζεται στη Φλώρινα.

           
  Λαμπαδάρη Σταυρίνα: Γεννήθηκε στον Βόλο. Έχει μελετήσει Μονωδία και Ανώτερα Θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, Παιδαγωγικά στην Πάτρα και γαλλική Λογοτεχνία στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός της δημοτικής εκπαίδευσης. Από το 2007 έως και το 2012 δίδαξε την ελληνική γλώσσα στη Ναντ, την Αβινιόν και το Μονπελιέ της Γαλλίας.  Έργα της: «Τα εκ βαθέων διυλισθέντα», Εκδόσεις Εριφύλη – Ιδεόγραμμα, Αθήνα 2003, «Άρρητον Κάλλος», χαϊκού, Εκδόσεις Εριφύλη – Ιδεόγραμμα, Αθήνα 2007, «I Love Myself, I Love Life», Athena Press, Λονδίνο 2010, «La Lumière tamisée de l’être, Poèmes», Traduction:Georges Meunier, «Cri de lune»,  Avignon 2012, «Μια καινούρια μέρα αρχίζει», Εκδόσεις Κοντύλι, Αθήνα 2013. «Αντάμα φτερουγίζουνε, χαίρονται την αγάπη» Εκδόσεις Κοντύλι, Αθήνα, ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2018, Διά την κατ’ άμφω υγείαν, Κείμενα: Σταυρίνα Λαμπαδάρη, Εικονογράφηση: Αθηνά-Μαρία Μιχοπούλου, Εκδόσεις Κοντύλι, Αθήνα 2017.

           
  Λάττα Γεωργία: Σπούδασε Παιδαγωγικά στο Α.Π.Θ. και μετεκπαιδεύτηκε επί διετία στην ειδική αγωγή. Εργάστηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση ως νηπιαγωγός εφαρμόζοντας τη μέθοδο Montessori. Δίδαξε καλλιτεχνικά και παιδαγωγικά μαθήματα στα Δ.Ι.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης στην ειδικότητα Προσχολικής Αγωγής  Δραστηριοτήτων Δημιουργίας κι Έκφρασης. Από το 2001 υπηρετεί στη δημόσια εκπαίδευση. Σήμερα παρακολουθεί μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με αντικείμενο την Οργάνωση και Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Ζει με την οικογένειά της στη Θεσσαλονίκη. Λαμβάνει μέρος σε ποικίλες δράσεις με κέντρο το παιδί. Είναι συγγραφέας 19 ατομικών βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας και 8 συλλογικών εκπαιδευτικών βιβλίων.

             
 Λιαμής Ηλίας: Διδάκτορας Θεολογίας και μουσικοπαιδαγωγός, καθηγητής στην Ελληνογαλλική Σχολή “st Joseph” της Αθήνας. Παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα θεολογίας και μουσικής στα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και της Γενεύης, καθώς και στη μουσική Ακαδημία του Κέτσκεμετ της Ουγγαρίας. Είναι Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων και μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Επί σειράν ετών συνεργάζεται στην έκδοση σύγχρονων κατηχητικών βοηθημάτων, ενώ παράλληλα είναι συγγραφέας βιβλίων και καλλιτεχνικών έργων. Συνεργάζεται συστηματικά με Σχολές Γονέων Μητροπόλεων και άλλων φορέων σε όλη την Ελλάδα. Διοργανώνει σεμινάρια ηγεσίας και κατάρτισης εκπαιδευτικών και στελεχών νεανικού έργου.


Μαμμάς Κωνσταντίνος: Ο Δρ Κωνσταντίνος Σ. Mαμμάς MD, MSc, PhD γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία  Βόλου στις 17.04.1972 είναι Ιατρός, Ειδικευμένος Χειρουργός με επίσημη εξειδίκευση στην Ενδοσκοπική Χειρουργική για την αντιμετώπιση νοσημάτων ήπατος χοληφόρων παγκρέατος (ERCP). Ελαβε το πτυχίο Ιατρικής με βαθμό ‘’Λίαν Καλώς’’ από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στις 21/07/1998, ενώ κρίθηκε ‘’Αριστούχος’’ Διδάκτορας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2010. Περαίωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ως στρατιώτης ιατρός και τη θητεία του ως αγροτικός ιατρός. Εκπαιδεύθηκε στη Χειρουργική στα νοσοκομεία Παίδων Η Αγία Σοφία, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο Αθηνών, στο ΓΝ Ο Ευαγγελισμός, στο ΓΝ Λαϊκό, στο Royal Infirmary of Glasgow και εξειδικεύθηκε στην ενδοσκοπική χειρουργική στο νοσοκομείο Σαν Ράφαελ του Μιλάνου. Υπήρξε προπτυχιακός  και μεταπτυχιακός υπότροφος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταδιδακτορικός υπότροφος του ΙΚΥ πάντοτε κατόπιν εξετάσεων. Εργάστηκε ως ειδικευμένος χειρουργός στα νοσοκομεία ΑΟΝΑ Ο Αγιος Σάββας,  Hammerismith Hospital του Λονδινου  και ΓΝ Χανίων ‘’Ο Αγιος Γεώργιος’’. Σήμερα είναι συνεργάτης Χειρουργός του Ευγενιδείου Νοσοκομείου Αθηνών. Επίσης εκπονεί επίσημη πρωτότυπη χειρουργική έρευνα στον τομέα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και των Μεταμοσχεύσεων, του Καρκίνου συμπαγών οργάνων κοιλίας και θώρακος και της Πρόληψης, νοσημάτων καρκίνου και των επιπλοκών του σακχαρώδη διαβήτη στο πρόγραμμα ‘’Αριστεία’’. Σήμερα είναι συνεργάτης ειδικευμένος γενικός χειρουργός στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο Αθηνών. Εχει δημοσιεύσει σε ξενόγλωσσα περιοδικά περί τις 30 επιστημονικές εργασίες και κατέχει 4 τίτλους ευρεσιτεχνίας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Εχει εκπονήσει περί τις 10 κλινικές δραστηριότητες μαζικής (σε εθνικό επίπεδο) αγωγής υγείας και πρόληψης νοσημάτων για την εξ’ αποστάσεως  εξειδικευμένη, πολύ-παραγοντική, ολιστική και εξ’ ατομικευμένη αγωγή υγείας και πρόληψη νοσημάτων με προτεραιότητα στους νέους. Εχει συγγράψει δύο βιβλία περί της αγωγής υγείας και πρόληψης νοσημάτων υπό τον τίτλο ‘’Κάπνισμα;’’ (2009) και το ‘’Η Υγειονομική Παιδεία και η Αξία της Πρόληψης για την Υγεία των Νέων’’, (2014).


Μελικέρτης Δημήτρης Ο Δημήτρης Μελικέρτης γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα. Σπούδασε φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατόπιν δημιουργική γραφή σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο University of Warwick, στo πλαίσιο του οποίου και δίδαξε το αντικείμενο. Ζει μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου, όπου και ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στη Δημιουργική Γραφή και Έρευνα Βάσει Πρακτικής στο Royal Holloway, University of London. Έχει μεταφράσει στην ελληνική τα τρία παιδικά βιβλία της σειράς «Το φανταστικό ημερολόγιό της Μπεατρίς» που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Διηγήματα και ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε ανθολογίες στην Αγγλία, διαδικτυακά και στην προσωπική του ιστοσελίδα www.dmelicertes.com, ενώ το 2013 ήταν υποψήφιος στη μικρή λίστα για το λογοτεχνικό βραβείο Cowley στην Αυστραλία. Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφόρησε το 2017 το πρώτο του βιβλίο για παιδιά με τίτλο Ο Γιγαντοκυνηγός.


         
  Μητρούσης Σωτήρης: Γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι επαγγελματίας γραφίστας και… ερασιτέχνης σκιτσογράφος. Από μικρός, όποτε έβρισκε ευκαιρία, μουντζούρωνε χαρτιά, μπλοκάκια και τα χέρια του. Τα τελευταία χρόνια κάνει μουντζούρες και στο κομπιούτερ του. Εικονογράφησε τη σειρά των βιβλίων Το μπλοκάκι ενός UFO και τώρα ήρθε η σειρά του… Μπούφου!

           



  Μουλά Λεμονιά: Γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό της Βόρειας Εύβοιας. Σε μικρή ηλικία ήρθε στον Βόλο, όπου δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των επιχειρήσεων.  Η μεγάλη της αγάπη για τη φιλοσοφία και τη λογοτεχνία την οδήγησε στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής του Διονύση Λεϊμονή. Έχει λάβει μέρος σε δύο συλλογικές δουλειές: «Χαϊκού και άλλα…»( Ήρα Εκδοτική, 2014) και «Ιστορίες για τρεις», (Ήρα εκδοτική 2015). Επίσης συμμετείχε σε πολιτιστικές εκδηλώσεις με δικά της κείμενα. Το Δεκέμβριο του 2015 εξέδωσε την πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο  «Ερωτικά στιγμιότυπα», ενώ τον Μάη του 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό της μυθιστόρημα με τίτλο «Ξένη μέσα στη ζωή της» (΄Ανεμος Εκδοτική), το παραμύθι  «Μια μαγική  χριστουγεννιάτικη ευχή» (΄Ηρα Εκδοτική 2016) και την παιδική ιστορία:  «Παιχνίδι ζωής» (΄Ηρα Εκδοτική 2017).

           
  Μουρίκη Κατερίνα: Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Χημεία, Στατιστική και Οικονομία. Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το θέατρο και παρακολούθησε μαθήματα Υποκριτικής στην Ομάδα Τέχνης "Πάροδος" του Λάκη Kουρετζή. Εργάσθηκε στο Γεωργικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας επί 17 χρόνια ως E.Δ.T.Π., στις έδρες Γενικής Χημείας και Οικολογίας. Στον χώρο της Λογοτεχνίας πρωτοεμφανίστηκε το 1984 με το έργο της "H μικρή Pιρή επιστρέφει", που τιμήθηκε με έπαινο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. Συνεργάστηκε με την Ελληνική Ραδιοφωνία, την Τηλεόραση και το Υπουργείο Παιδείας. Από το 1992 ήταν παραγωγός της Λογοτεχνικής Ραδιοφωνικής εκπομπής "Παιδικός Γαλαξίας", που μεταδιδόταν από τον "Δίαυλο 10". Eπίσης συνεργάστηκε με τον τοπικό Ραδιοφωνικό σταθμό της Ελευσίνας στην εκπομπή που επιμελείτο και παρουσίαζε η ίδια μαζί με μαθητές, δασκάλους, λογοτέχνες και είχε τον τίτλο "Παιδικές φωνές". ΄Εργα της έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογές διηγημάτων της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της www.katerinamouriki.gr.

           
  Μουσιώνη Λίνα: Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης και εξειδικεύτηκε στο Νεότερο Ελληνικό Πολιτισμό. Εργάστηκε ως επιμελήτρια στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας και  υπεύθυνη συντονίστρια του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του. Είναι ιδρυτικό στέλεχος της  ΝΟΥΤΟΠΙΑΣ, συλλόγου για την αισθητική και συναισθηματική καλλιέργεια των παιδιών και  μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων - ICOM. Με την παιδική λογοτεχνία ασχολείται συστηματικά από το 2010.  Είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου – Greek Ibby. Από το  2016 έχει την παιδαγωγική ευθύνη των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Λαρισαίων. Έχει τρεις μεγάλες αγάπες: τα παιδιά,  τα μουσεία και τα βιβλία

             Μουστάκας Αχιλλέας: Γεννήθηκε και ζει στην πόλη του Βόλου. Ασχολείται με τη συγγραφή από το 2009, παράλληλα με τις σπουδές του στα Οικονομικά. Μέχρι στιγμής ασχολείται με τη συγγραφή έργων φαντασίας και συλλογές διηγημάτων.  Το πρώτο του βιβλίο εκδόθηκε το 2017 από την Ήρα Εκδοτική. Με τα έργα του, λέει, θέλει να ταξιδεύει ο αναγνώστης και να ξεφεύγει από την πραγματικότητα, όπως του αρέσει κι εκείνου να κάνει.



          
  Μπαχτσεβάνα ΄Εφη: Γεννήθηκε στη Μελβούρνη Αυστραλίας. Από πολύ μικρή ηλικία αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μουσική. Έτσι ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι, συντροφιά με  νότες και μελωδίες ψάχνοντας νέους δρόμους, προκειμένου να μεταδώσει την αγάπη της για τη μουσική στα παιδιά. Στη διαδρομή αυτή ανακαλύπτει τη μεγάλη απήχηση που έχουν τα boomwhackers στον φανταστικό κόσμο των παιδιών. Τα τελευταία 18 χρόνια εργάζεται ανελλιπώς σε δημοτικά και ιδιωτικά ωδεία, σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και ως υπεύθυνη μουσικοκινητικής αγωγής σε ιδιωτικό  Ι.Ε.Κ. Το 2012 δημιούργησε τη Boomwhacker Οrchestra του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, η οποία αποτελείται από παιδιά ηλικίας 5 εώς 12 ετών κι έχει πραγματοποιήσει πλήθος εκδηλώσεων. Πραγματοποιεί επίσης, σεμινάρια σε παιδαγωγούς προσχολικής και σχολικής ηλικίας με θέμα τη διδασκαλία των boomwhackers.  ΄Εχει πραγματοποιήσει με μικρούς και μεγάλους μαθητές της τηλεοπτικές εμφανίσεις, παρουσιάσεις στο Παιδικό Μουσείο Θεσ/νίκης, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, σε γνωστά βιβλιοπωλεία, σε βιβλιοθήκες  και σε διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης.

       
 Μυλωνά Αλεξάνδρα: Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε φιλοσοφία (Φιλοσοφική Σχολή, ΑΠΘ) και θέατρο (Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης  ΚΘΒΕ, Τμήμα Θεάτρου ΑΠΘ Μa Δραματολογίας-Παραστασιολογίας). Είναι μέλος του ΔΣ της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών και ιδρυτικό μέλος του Φορέα Γραμμάτων και Τεχνών Άχθος (Artis3). Έχει συνεργαστεί με την Ε.Ρ.Τ. και το Κ.Θ.Β.Ε. Εργάζεται στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Γράφει θέατρο για παιδιά: Γάμος στα βαθιά (Ρώμη 2016), Τα απλά παραμύθια ενός σπιτιού (Ρώμη 2016), Με μια ανάσα (Δ. Συκεών 2004), θέατρο και πεζογραφία για ενήλικες: Πώς τα πας με την απώλεια (Οροπέδιο 2018), Εγώ και μερικές φίλες μου (Γράφημα 2009), Η Φωνή του Νερού (Άχθος 2001). 


       
 Μωραΐτου Πηνελόπη: Γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία, Bachelor of Arts στο Midwestern State University (MSU), ΗΠΑ. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της Masters of Arts στην Λογοτεχνία MSU, ΗΠΑ. Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα της Λογοτεχνίας και το 2004 Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο MSU – USA στην Παιδική Λογοτεχνία και τα Γυναικεία Στερεότυπα.΄Έχει διδάξει Λογοτεχνία στο Midwestern State University στις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα έχει διδάξει Παιδική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο πρόγραμμα Επαγγελματικής και Ακαδημαϊκής Αναβάθμισης Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης. Έχει λάβει μέρος σε Διεθνή και Πανελλήνια Συνέδρια. Ως Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων για την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά έχει οργανώσει Ημερίδες και Σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς. Έχει συνεργαστεί με φορείς όπως τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δραπετσώνας, και Αργυρούπολης, ο Δήμος Κερατσινίου, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Έχει διατελέσει μέλος της Ομάδας εργασίας για την Διαπολιτισμική Εκπαίδευση του ΙΠΕΜ-ΔΟΕ , μέλος του Ελληνικού Κύκλου Παιδικού Βιβλίου και Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Εταιρείας για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Προσωπική ιστοσελίδα: www.paidikobiblio.gr

   
 Νευροκοπλή Βασιλική: Φοίτησε στο Π.Τ.Δ.Ε και στο Τμήμα Θεάτρου της Α.Σ.Κ.Τ. Θεσσαλονίκης. Το 2007 τιμήθηκε με τα Βραβεία Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και  Περιοδικού “Διαβάζω” για το παραμύθι “Αν τ’ αγαπάς, ξανάρχονται”, εκδ.Λιβάνη. «Το παραμύθι της μουσικής», εκδ.Λιβάνη,  ανέβηκε ως μουσικοθεατρική παράσταση στα Μέγαρα Μουσικής Θεσ/νίκης και Αθηνών, 2007 και 2008 αντίστοιχα και το 2014 στο Lincoln Center της Νέας Υόρκης. Για τη σειρά “Οι ιστορίες του Καλλίστρατου”, εκδ. Ελληνική Βιβλική Εταιρία, έλαβε το Διεθνές βραβείο «Annie Vallotton» για την Παιδική Λογοτεχνία το 2015 στη Σεούλ. Το 2011 έλαβε το Β΄ Βραβείο Διηγήματος στον Διεθνή Διαγωνισμό Διηγήματος με θέμα: «Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα», από την Asociacion Cultural Helenica «Nostos» στην Αργεντινή.

     
 Οικονόμου Πέπη: Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Ευτέρπη (Πέπη) Οικονόμου γεννήθηκε και διαμένει στον Βόλο. Είναι πτυχιούχος του τμήματος  Επιστήμης Διαιτολογίας- Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Λειτουργεί επί σειρά ετών διαιτολογικό γραφείο στον Βόλο. Έχει διδάξει σε σχολεία της Β’/θμιας Εκπαίδευσης. Πραγματοποιεί ομιλίες σε σχολεία και αθλητικούς συλλόγους της πόλης για τα οφέλη της σωστής διατροφής. Είναι συντάκτης σε ηλεκτρονική εφημερίδα. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης  Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου και μέλος των Σχολικών Επιτροπών (Α’/θμιας και Β’/θμιας) του Δήμου Βόλου.


        Παπαγιάννη Χαρά: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο , όπου ζει μέχρι σήμερα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  στο τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας.  Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε σε διάφορες ανασκαφές στη Μακεδονία. Την τελευταία δεκαετία εργάζεται στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και παράλληλα παρακολουθεί σεμινάρια σχετικά με τις Μαθησιακές Δυσκολίες. Σίγουρα η καθημερινή επαφή με τα παιδιά έπαιξε ρόλο, ώστε να ασχοληθεί με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων.  Το " Τι θα σώσει, τελικά, τη Δικαιόπολη; " από τις εκδόσεις Οσελότος   είναι το πρώτο της βιβλίο.


         Παπαδήμος Σταμάτης: Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Βόλο. Σπούδασε Τέχνες & Γραφιστική στο Saint - Luc, École  Supérieure des Αrts των Βρυξελλών. Αποφοίτησε με έπαινο κι από το 1996 ασκεί το επάγγελμα του γραφίστα. Διακρίθηκε με επαίνους και βραβεία σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς γραφιστικής. Έχει σχεδιάσει τέσσερα εξώφυλλα για την Αthens Voice. Από το 2007 ζωγραφίζει. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις ζωγραφικής, ατομικές και ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με πιο πρόσφατη στην «Αgora Gallery» της Νέας Υόρκης τον Μάρτιο του 2014. Είναι από το 2011 μέλος του «Cartoon Μovement», της παγκόσμιας ένωσης σκιτσογράφων - δημιουργών πολιτικού σκίτσου με έδρα το Άμστερνταμ. Έχει εικονογραφήσει πολλά παραμύθια. To «ευτυχισμένο καλοκαίρι του κυρίου Χόλι» από την «Ήρα Εκδοτική» (2015) αποτελεί την απόπειρά του στον χώρο της συγγραφής παιδικού παραμυθιού. Πρόκειται για βιωματική ιστορία που ξεδιπλώνεται στον Βόλο και στο χωριό καταγωγής του, τον Πλατανιά νοτίου Πηλίου.

   
  Παπαϊωάννου ΄Αγγελος: Γεννήθηκε και διαμένει  από το 1983 στο Κατηχώρι Πηλίου. Τελείωσε τις σπουδές του στη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θες/νίκης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον Καναδά με αντικείμενο τον περιβαλλοντικό σχεδιασμό  χρήσεων  φυσικών πόρων. Εργάστηκε  για 4 χρόνια στο Υπουργείο Φυσικών πόρων, στο Οντάριο του Καναδά. Διορίστηκε ως γεωπόνος στο υπουργείο Γεωργίας για 5 χρόνια, οπότε και παραιτήθηκε για να διοριστεί στο υπουργείο Παιδείας. Υπηρέτησε ως καθηγητής Β’/θμιας Εκ/σης και στη συνέχεια ως διευθυντής στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκ/σης  από όπου συνταξιοδοτήθηκε. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε συνέδρια και σεμινάρια με θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Είναι συγγραφέας εκπαιδευτικών εγχειριδίων σχετικών με την περιβαλλοντική εκπαίδευση. Ενδιαφέρεται για την βιολογική γεωργία, την μελέτη και την καλλιέργεια βοτάνων. Ασχολείται με την ποίηση. Είναι μέλος της ποιητικής σκηνής Βόλου, με το ψευδώνυμο, ποιητής εκ Πηλίου.

    
 Παπανδρέου ΄Αρτεμις: Γεννήθηκε στον Βόλο τον Μάη του 1962. Έζησε ευτυχισμένα παιδικά χρόνια σε μια οικογένεια που της εμφύσησε την αγάπη για το δίκαιο, το σωστό και το έντιμο. Η αγάπη για τη συγγραφή συνυπήρχε με την αρχή της ζωής της, αφού κατάγεται από λογοτεχνική οικογένεια. Εργάζεται στην τεχνική εταιρεία που έχουν ιδρύσει με τον σύζυγό της και μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στα γραφεία, στις τεχνικές υπηρεσίες, στην αγάπη της για την οικογένεια και την συγγραφή μυθιστορημάτων. Έργα της: το «Πηλιορείτικο γαϊτανάκι» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μολύβι», «Ένα χαμόγελο στον ουρανό» και «Διαμάντι κρυμμένο στη σκόνη»

   



 Παπατσιφλικιώτη Βούλα: Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και δραστηριοποιείται μέχρι και σήμερα. Είναι Δημοσιογράφος (μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος), Βρεφονηπιοκόμος και Θεραπεύτρια λόγου. Πραγματοποιεί συνεντεύξεις με εκπροσώπους της λογοτεχνίας για το “τοβιβλίο.net” και είναι συνεργάτιδα της μεγαλύτερης εφημερίδας των Ελλήνων της Αυστραλίας “Νέος Κόσμος”, γράφοντας άρθρα με θέματα σχετικά με τα παιδιά. Ο χορός, η κρυμμένη γλώσσα της ψυχής σύμφωνα με την Martha Graham, την συντροφεύει σε όλη, σχεδόν, τη μέχρι τώρα ζωή της. Από μικρή της άρεσε να χορεύει. Το έβλεπε σαν ένα μέσο εκτόνωσης των συναισθημάτων της.

     
 Πατέρα Αναστασία: Είναι καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας στη Β/θμια εκπαίδευση. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος από το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα ενδιαφέροντά της εστιάζονται στη θεωρία και διδακτική μεθοδολογία της παιδικής λογοτεχνίας, με έμφαση στην Προσχολική Εκπαίδευση. Άρθρα και μελέτες της  έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά και σε συνέδρια.

     


 Πατσαρός Κωνσταντίνος: Πήρε το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου για το πρώτο του βιβλίο, Το κουτί, που κυκλοφόρησε το 2014 από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Ζει στην Αθήνα και είναι εκπαιδευτικός.













 Πετροπούλου-Λιανού Εύα: γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο. Παρακολούθησε μαθήματα δημοσιογραφίας στη σχολή του ΑΝΤ1. Εργάστηκε ως ελεύθερη ρεπόρτερ, σε διάφορες δημοσιογραφικές εκπομπές ενώ εργάστηκε ως δημοσιογράφος στη γαλλική εφημερίδα «Le LIBRE JOURNAL». Τον Μάιο του 2011 κυκλοφόρησε το βιβλίο της , «Η Ζεραλντίν και το Ξωτικό της Λίμνης», (εκδ. Έναστρον). Το έργο  ανέβηκε στην παιδική σκηνή «Ηλιότεχνο» (Ιανουάριος 2012), σε σκηνοθεσία του Θ. Βουρνά. Θα εκδώσει e-books  στην ελληνική  και αγγλική γλώσσα «Τα παραμυθοταξιδεύματα της Εύας» (εκδόσεις Vakxikon) και «Η κόρη της Σελήνης» (εκδόσεις Αναζητήσεις), «Η κόρη της Σελήνης»(Εκδόσεις Οσελότος). Η έγκριτη εγκυκλοπαίδεια Χάρη Πάτση αφιέρωσε ένα δισελίδο, για την προσφορά της στην παιδική λογοτεχνία (τόμος 27 σελ. 300).Τα βιβλία της έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου.

   
 Πλαγεράς Αντώνιος: Εκπαιδευτικός Απόφοιτος ΑΣΕΤΕΜ ΣΕΛΕΤΕ στο τμήμα Ηλεκτρολόγων, με μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα εκπαίδευσης. Ενασχόληση με την εκπαιδευτική έρευνα και τη συγγραφή επιστημονικών άρθρων τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια. Υπεύθυνος Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας.








     Πλησή Παναγιώτα:  Γεννήθηκε στην Αθήνα. Εργάστηκε ως δασκάλα στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Μέχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει εφτά βιβλία της και δυο είναι υπό έκδοση. Ασχολείται κυρίως με την παιδική λογοτεχνία, αλλά και με εκπαιδευτικά βιβλία με θέμα τον αυτισμό. Έχει τιμηθεί τρεις φορές με το Κρατικό Βραβείο Κύπρου, καθώς και με Έπαινο από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Βιβλία της βρέθηκαν και στις βραχείες λίστες του Διαβάζω και Αναγνώστη. Συνεργάζεται με τους εκδοτικούς οίκους Κέδρος, Ψυχογιός, Πατάκης. Το βιβλίο της «Δεν είμαι τέρας, σου λέω!» κυκλοφορεί και στα ιταλικά.

   
 ΚΥΡΑΣΙΑ ΠΡΙΝΤΖΟΥ-ΚΑΠΟΤΣΗ: Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Βόλο. Σπούδασα Γραφιστική στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθηνών. Βαθμός Πτυχιακής Εργασίας με θέμα εταιρική ταυτότητα και εικονογράφηση παιδικών βιβλίων και ειδών πώλησης για το ίδρυμα “Άσπρες Πεταλούδες”: “10 ΑΡΙΣΤΑ”. Ολοκλήρωσα την προβλεπόμενη πρακτική άσκηση στον διαφημιστικό όμιλο ΛΕΟΥΣΗ στην Αθήνα. Παρακολούθησα στη σχολή INTERGRAPHICS στην Αθήνα, στο τμήμα ηλεκτρονικής γραφιστικής το πρόγραμμα PHOTOSHOP. Εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας γραφίστας στο Βόλο από το 1999, όπου και διατηρώ το γραφείο μου. Έχω συνεργαστεί με δημόσιες υπηρεσίες για τη δημιουργία εντύπων και τη διοργάνωση συνεδρίων (Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Νομαρχία Μαγνησίας, Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλίας, Κοινότητα Τρικέρων, Κοινότητα Βελεστίνου κ.α.). Με τη Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ για τη σχεδίαση των περισσότερων συσκευασιών της, με την Γενική Κλινική ΑΝΑΣΣΑ, με τις εταιρείες QUBBER, BELVITA και άλλους ιδιώτες.’Εχω σχεδιάσει και σελιδοποιήσει βιβλία, καλλιτεχνικά λευκώματα και έχω εικονογραφήσει παιδικό βιβλίο για το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου. Δίδαξα γραφιστική στο Δημοτικό Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου για δύο χρόνια (2000-2002) καθώς και καλλιτεχνικά μαθήματα στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Βόλου για το ίδιο διάστημα. Είμαι παντρεμένη και μητέρα τρειών παιδιών και στον ελεύθερο χρόνο μου «ταξιδεύω» ζωγραφίζοντας naif εικόνες εμπνευσμένες από αναμνήσεις της παιδικής μου ηλικίας.

     Σκαρλάτου Ιωάννα: Γεννήθηκε στην Αθήνα , έχοντας καταγωγή την όμορφη Αμοργό! Μέχρι σήμερα με τη βοήθεια του Θεού, έχει γράψει πάνω από είκοσι πέντε βιβλία και έχει συνεργαστεί με πολλούς εκδοτικούς οίκους, όπως τον Σμυρνιωτάκη, τον Ακρίτα, τον Κυριακίδη, τον Ψυχογιό, τον Σαίτη, την Έαρ , την Ελληνοεκδοτική και άλλους, ενώ αισθάνθηκε μεγάλη τιμή και χαρά όταν συγγραφικά της έργα βραβεύτηκαν έξι φορές στην Ελλάδα, από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών και τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και δύο φορές στην Ιταλία σε κρατικούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Βιβλία της έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας στην Ελλάδα και στην Κύπρο και έχουν παρουσιαστεί σε παιδαγωγικά και ψυχιατρικά συνέδρια .Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με την εκπαιδευτική κρατική τηλεόραση, έχοντας τις δικές της τηλεοπτικές εκπομπές. Σπούδασε Θεολογία και Δημοσιογραφία στην Αθήνα και είναι μέλος του Ελληνικού Κύκλου Παιδικού Βιβλίου. Αρθρογραφεί στην Real News και στην Ορθόδοξη Αλήθεια και είναι υπεύθυνη της πρώτης μηνιαίας παιδικής εφημερίδας ''Ορθόδοξα Προσωπάκια'' .

   
Στρίκου-Τομοπούλου Παναγιώτα: Είναι εμψυχώτρια παιδικών ομάδων και εργάστηκε επί σειρά ετών σε Δημοτική Βιβλιοθήκη, εκπονώντας δράσεις σχετικές με την ανάγνωση. Το πρόγραμμα για το οποίο ήταν υπεύθυνη βραβεύτηκε από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για την προώθηση της φιλαναγνωσίας σε παιδιά. Συντονίζει προγράμματα θεατρικού παιχνιδιού και παιχνιδιού σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία και σε ιδιωτικές σχολές. Έχει επίσης σχεδιάσει δημιουργικές δράσεις γύρω από παιδικά λογοτεχνικά βιβλία και βιβλία γνώσεων για εκδοτικούς οίκους. Άλλα βιβλία της: «Σε μια σκηνή θεάτρου όπου όλα είναι μαγικά», Κέδρος, 2007 (μαζί με την Κατερίνα Μπάκα-Ματιάτου), «Ημερολόγιο εγκυμοσύνης», Κέδρος, 2010, «Καληνύχτα, Όβελ…», Παρρησία, 2016, «Η Φλύαρη πριγκίπισσα», Μεταίχμιο, 2017

   
  Ταουκίδης Δημήτρης: Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και συνέχισε τις σπουδές του στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ως μηχανικός ασχολείται κυρίως με θέματα που αφορούν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και προσπαθεί να πείθει τους σύγχρονους Δον Κιχώτες πως δεν πρέπει να μάχονται τις Ανεμογεννήτριες. Ως νέος συγγραφέας πάλι, του αρέσει να παίζει με τις λέξεις και να πλάθει ιστορίες. Επίσης του αρέσει να τρέχει, να βάζει δυνατά τη μουσική στα ακουστικά του και να χάνεται.. στους δρόμους της πόλης και στα μονοπάτια του βουνού. Ο «Γιατρός Κλόουν» από τις Εκδόσεις Παρισιάνου είναι το πρώτο του βιβλίο.

     
Τασιόπουλος Βαγγέλης: Γεννήθηκε στον Μελιγαλά. Είναι ποιητής και συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Διδάσκει «Ανάγνωση, γραφή και διδασκαλία  της ποίησης» στο πλαίσιο του Μ.Π.Σ. του ΑΠΘ, «Δημιουργική Γραφή στη Λογοτεχνία και την Εκπαίδευση».  Ποιήματά του μεταφράστηκαν στα Αγγλικά, Σλαβομακεδονικά, Ιταλικά, Ισπανικά. Είναι Γενικός Γραμματέας της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης. ΄Εργα του:  Ποίηση:  Ἡ ἐποχὴ τῆς Ἄνοιξης, Τὸ Νέον τῆς Ὁδοῦ, Τὸ δάκρυ τοῦ Πολύφημου,  Ἡ μνήμη τῆς σιωπῆς, Γράνα, Οι μπαλάντες των εύχρηστων πραγμάτων. Βιβλία για παιδιά: Δρακοντομυστικό,  Κόσμο λένε την αυλή μας, Χίλιοι μύθοι ένα μαρούλι, Ο καλικάντζαρος που έχασε το δρόμο, Μύθοι από τους μύθους του Λαφονταίν, Ο Τούφας στο Μεγάλο Δάσος, Η συμμορία του ΠΟΥΡ ΠΑΣ, Γιατί απέναντι; Τα καινούρια μου πόδια.

 
 Τεγογιάννη Μαριάννα: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες, καθώς και Μουσική, πιάνο, αρμονία και σολφέζ στην Αιολική Σχολή Πειραιά. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής και αφήγησης παραμυθιού με τον Δημήτρη Αβούρη. Αρθρογραφεί σε πολλά ηλεκτρονικά περιοδικά και έχει δικές της στήλες. Ανήκει στη συντακτική ομάδα του «Μαγικού Κόσμου του Παιδικού Βιβλίου» της www.kosvoice.gr που το 2013 βραβεύτηκε ως το «Καλύτερο Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας» από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Ποιήματά της έχουν βραβευτεί σε διεθνείς και πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, ενώ έχουν συμπεριληφθεί και εκδοθεί σε έντυπες ανθολογίες. Είναι μέλος της Διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας, καθώς και της Society of Children’s Book Writers and Illustrators (SCBWI). Το βιβλίο της Ο Χορός των Ντο Ρε Μι των εκδόσεων κόκκινη κλωστή δεμένη απέσπασε το Α΄ Βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών για το 2014. Από τις εκδόσεις κόκκινη κλωστή δεμένη κυκλοφορούν επίσης  τα παραμύθια της  Περιπέτεια στο Βουνό των Φεγγαρολούλουδων  και Το ταξίδι των παπουτσιών.

 
 Τζουβάρα Μαρία: Γεννήθηκε και κατοικεί στον Βόλο. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών του Εθνικού Και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται σε νηπιαγωγεία του Βόλου. Έχει παρουσία με επιστημονική συμμετοχή σε εκπαιδευτικά συνέδρια. Είναι μητέρα τριών παιδιών.

   



  Τσαγκαροπούλου Αυγούλα: Γεννήθηκε και κατοικεί στον Βόλο. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εργάζεται σε δημοτικά σχολεία της  Μαγνησίας. Έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά συνέδρια και εκπαιδευτικά προγράμματα. Είναι μητέρα δύο παιδιών.



 


 Τσιαμπαλή Χρυσάνθη: Γεννήθηκε στη Λάρισα όπου ζει και εργάζεται. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Α.Π Θ. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν δώδεκα βιβλία της για παιδιά 3 έως 11 ετών. Το βιβλίο της «Ένα ποντίκι αλλιώτικο από τα άλλα», έχει διακριθεί με το Βραβείο Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (2009), ενώ το  «Ένας κήπος στην τάξη μας», έχει μεταφραστεί και κυκλοφορεί στην Τουρκία από τις εκδόσεις Pena. Είναι συντονίστρια και υπεύθυνη του παιδαγωγικού σχεδιασμού των δράσεων της Λέσχης Ανάγνωσης για Παιδιά που λειτουργεί σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας από τον Οκτώβριο του 2016.


     Τσιμπλούλης Γεράσιμος: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο. Είναι δάσκαλος με σπουδές στην Κοινωνική Ανθρωπολογία. Από το 1984 υπηρετεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Για οκτώ χρόνια εργάστηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής ή ως σύνεδρος σε σεμινάρια και συνέδρια που σχετίζονται με τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον. Για τρίτη συνεχή χρονιά παρακολουθεί μαθήματα Δημιουργικής Γραφής σε εργαστήρι του Βόλου. ΄Εργα του: «Θεόφιλος Χατζημιχαήλ-το έργο του είναι ένα παράθυρο στη φύση», έκδοση ΚΠΕ Μακρινίτσας, 2006, «Ο Λαγός και η Χελώνα ταξιδεύουν», εκπαιδευτικό παραμύθι για τη Μακρινίτσα, έκδοση ΚΠΕ Μακρινίτσας, 2007, «Στο πλινθοκεραμοποιείο Τσαλαπάτα 4+1 ιστορίες», έκδοση ΚΠΕ Μακρινίτσας, 2009, «Η Αλφαβήτα στη Γραμματούπολη», Ήρα Εκδοτική, Βόλος 2015, Συμμετοχή στην ανθολογία διηγημάτων «Γραφής Ταξίδια», Εκδόσεις Βάρφη, Θεσσαλονίκη 2016

   
 Τσούκαλης Γεώργιος: Γεννήθηκε στα Γιάννενα και είναι ιδιωτικός ερευνητής, οικονομολόγος και ιδρυτής της εταιρίας ιδιωτικών ερευνών «JETSET Private Investigations», η οποία δραστηριοποιείται  εντός και εκτός  Ελλάδας.  Ασχολείται  με το οικονομικό έγκλημα, την αρχαιοκαπηλία, τα ναυτιλιακά, τις ασφαλιστικές εταιρίες, ενώ κατά καιρούς έχει αναλάβει σημαντικές υποθέσεις ανθρωποκτονιών. Υπήρξε επί σειρά ετών πρόεδρος του Σωματείου των Ελλήνων Ιδιωτικών Ερευνητών, μέλος του διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Συλλόγου ΠΑΣ Γιάννενα και χορηγός της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. Δίδαξε στο κέντρο σπουδών New York College. Έχει βραβευτεί από πολλούς φορείς για τη δράση του στη δίωξη αρχαιοκαπηλίας, καθώς έχει συμβάλλει με δικά του έξοδα στη διάσωση 15.100 αρχαιολογικών ευρημάτων. Το 2012 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Σιδέρη το βιβλίο του «Λαθρέμποροι Ιστορίας».

 
  Τσουτσουλάκης Δημήτρης: Είναι o εμπνευστής του Boutique Training Center. Γεννήθηκε μεγάλωσε στον Φιλώτα Φλώρινας, τον κέρδισε όμως το Πήλιο. Έκανε σπουδές σε Τουριστικά Επαγγέλματα, κι έχει εργαστεί σε καίριες θέσεις τουρισμού, σε Ελλάδα και Αυστρία. Έχει εκπαιδεύσει προσωπικό σε πολλά και γνωστά μεγάλα ξενοδοχεία, εφαρμόζοντας διαφοροποιημένη διδασκαλία. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος επιχειρήσεων, και ειδικά σε θέματα προσωπικού. Στα μαθήματά του αναπτύσσει δεξιότητες και αξίες, και έχει πραγματοποιήσει πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια για επαγγελματική αποκατάσταση. Είναι υπεύθυνος σπουδών, στο τμήμα Τουρισμού του Θεσσαλικού ΙΕΚ, και ανά τακτά χρονικά διαστήματα εργάζεται για τη βασιλική οικογένεια του Μαρόκου. Αν κάποιος τον γνωρίσει καλύτερα, συνήθως σχολιάζει θετικά την μαγειρική του, την ικανότητα του να γίνεται παιδί με τα παιδιά, και την μανία του κατά της αδικίας. Έχει 2 γιους τον Φοίβο, τον Λέοντα.

   
Φιλαρέτου Βάνια: Γεννήθηκε το 1994 στον Βόλο και είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με κατεύθυνση Μεσαιωνική και Νεοελληνική Φιλολογία. Συνέχισε με  μεταπτυχιακές σπουδές στη Γλωσσολογία, ενώ παράλληλα εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων διδάσκοντας τα ελληνικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα σε πρόσφυγες στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου. Έχει διδάξει επίσης σε αλλόγλωσσους σπουδαστές ως εξωτερικός συνεργάτης του Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικών και Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος. Την ενδιαφέρει ιδιαίτερα η γλωσσική διεπαφή, η κατάκτηση της δεύτερης γλώσσας και η διδασκαλία της, τομείς άλλωστε με τους οποίους 
ασχολείται ερευνητικά. 

   
 Φιλάρετος Νίκος: Γεννήθηκε στον Βόλο. Σπούδασε παιδαγωγικά και ιστορία/αρχαιολογία και από το 1990 εργάζεται στην πρωτοβάθμια εκπ/ση ως δάσκαλος. Τα ενδιαφέροντά του εντοπίζονται στην τοπική ιστορία και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Ασχολείται ερασιτεχνικά με την ζωγραφική και την φωτογραφία και έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις. Είναι Γ. Γραμματέας του Κέντρου Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης ΙΩΛΚΟΣ.






 Φραγκεσκίδου Μαρίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Ασγάτα της Λεμεσού. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Πάτρα κι έπειτα απέκτησε τον τίτλο του ορκωτού ελεγκτή. Από το 2003 μέχρι το 2010 περιπλανήθηκε σε πολυεθνικές εταιρίες στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Το πρώτο της βιβλίο ήταν η «Ευτυχία από το παράθυρο», Εκδόσεις Αναζητήσεις 2011. Την ίδια χρονιά ήταν υποψήφια ως καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας στα κρατικά βραβεία Κύπρου. Το 2014 ανέβηκε το πρώτο της θεατρικό στην Κύπρο, με τίτλο «Μεθυσμένο Μοσχαράκι», που έγραψε σε συνεργασία με τον Στέλιο Θεοχάρους. Στο μεταξύ, διατηρούσε διάφορες στήλες σε διαδικτυακά περιοδικά, ενώ συμμετείχε και ως διαλογιστής σε διάφορα κυπριακά σήριαλ. Επίσης γράφει στίχους, κάποιοι από τους οποίους έχουν μελοποιηθεί. «Η κουτσή κιθάρα» είναι το πρώτο της παραμύθι και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.


Φωτοπούλου Νταίζη: Γεννήθηκε στη Φλώρινα. Απόφοιτος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θες/νίκης της Σχολής Καλών Τεχνών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών και του ετήσιου επιμορφωτικού προγράμματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας του τμήματος Ειδικής Αγωγής (Εργαστήριο Νευροψυχολογίας) με ειδίκευση στη μουσική για παιδιά κι εφήβους με αναπτυξιακές διαταραχές. Υπηρετεί ως εκπαιδευτικός ΠΕ.16 στην Α/θμια Ν. Μαγνησίας σε γενικά και ειδικής αγωγής σχολεία με πολλές συμμετοχές ετησίως σε προγράμματα πολιτιστικά και αγωγής υγείας καθώς και πραγματοποιεί μουσικο-θεατρικές παραστάσεις. Συμμετέχει και στο δίκτυο των teachers4europe της Ε.Ε. Συντονίστρια στο εργαστήρι Μουσικής και Θεάτρου «7 λυμένα κορδόνια» του Ωδείου Franz Liszt, ένα εργαστήρι συνύπαρξης για παιδιά τυπικής και Μη τυπικής ανάπτυξης με οδηγό την τέχνη της μουσικής και του θεάτρου, που απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών και πάνω…
   
Χαλιακόπουλος Γρηγόρης: Γεννήθηκε στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, είναι συγγραφέας, ερευνητής και δημοσιογράφος. Εισήχθη στη Στατιστική Σχολή της Α.Β.Σ.Π., ενώ παρακολούθησε επί ένα έτος μαθήματα Θεωρητικής Γραφολογίας (Χαρακτηρολογία). Υπήρξε εκδότης της κοινωνικής και λογοτεχνικής εφημερίδας «Αίσθηση Λόγου και Τέχνης» της πρώτης Free press εφημερίδας. Συνεργάστηκε δημοσιογραφικά με πολλές εφημερίδες, με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Έχει κάνει 11 ντοκιμαντέρ πολιτισμού για την ΕΡΤ και την Cosmote History. Έχει γράψει 17 βιβλία απ’ όλα τα είδη του γραπτού λόγου, όπως ποίηση, μυθιστόρημα, θέατρο, παραμύθι. Το βιβλίο του «Το ταξίδι του Φερεϋντούν», στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του «Αναγνώστη» κατέκτησε τη δεύτερη θέση, ενώ ήταν υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο Ελλάδας για το 2013. Σήμερα παίζεται διασκευασμένο στο θέατρο. Ο ίδιος επισκέφτηκε πολλά σχολεία της χώρας, μιλώντας για την διαφορετικότητα, ενώ συνομίλησε δια ζώσης με περισσότερους από 40.000 μαθητές.


       Χριστούλα-Πατελοδήμου Ελένη: Γεννήθηκε στο Γερακάρι Λάρισας, χωριό με λίγα σπίτια και πολλά παιδιά. Τύχη καλή έφερε στον δρόμο της δασκάλους φωτισμένους και ανοιχτόμυαλους από το Δημοτικό μέχρι τη Σχολή Νηπιαγωγών. Έγραφε πάντοτε, αλλά κοντά στα παιδιά άρχισε να γράφει θεατρικά, ιστορίες, ποιήματα παιδικά. Πάντως ό,τι και να γράφει στον ποιητικό λόγο ξεγλιστράει. Έχει βραβευτεί τρεις φορές από τη Γ.Λ. Συντροφιά για τις ποιητικές συλλογές της και διάφορους διαγωνισμούς για μεμονωμένα διηγήματα και ποιήματα. Είναι Αντιπρόεδρος της Γ.Λ. Συντροφιάς και μέλος του Δ.Σ. Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας. ΄Εργα της: 111 Ποιήματα για μικρά παιδιά [Εξαντλημένο], Γιορτάζουμε [Εξαντλημένο], Το θεατράκι του Μύλου, Καστανιώτης, Ποιήματα για την άνοιξη και το καλοκαίρι[ Πατάκης], Ποιήματα για το φθινόπωρο και τον χειμώνα[ Πατάκης], Λουλουδάκια ροζ, λιλά [ Μικρός πρίγκιπας –συνεργασία].

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου