Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Έκθεση φωτογραφιών και λαϊκής τέχνης στο Συνεδριακό Κέντρο



Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και από σχολεία

Στις λαϊκές τέχνες αφιερώνει τα δύο επόμενα χρόνια η «Μαγνήτων Κιβωτός για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και το ημερολόγιο του 2018 διασώζει φωτογραφικό υλικό και στοιχεία γι’ αυτούς που συνεχίζουν τις λαϊκές τέχνες σήμερα στον τόπο μας, όπως της βιβλιοδεσίας, του πεταλωτή, του γανωτή, των παραδοσιακών φορεσιών, του σαμαρά και είναι πολύ σημαντικό ότι οι φωτογραφίες και τα στοιχεία που δίνονται, δείχνουν ότι υπάρχει ένας τεράστιος δυναμισμός ανθρώπων, που επιβιώνουν απ’ αυτά τα επαγγέλματα.                          Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, τόνισε ότι στόχος είναι να δημιουργηθούν προϋποθέσεις  και ενδιαφέρον, με τη διάδοση του ημερολογίου, ώστε νέα παιδιά να ακολουθήσουν αυτό το μονοπάτι. 




«Πιστεύουμε ακλόνητα ότι ο τόπος μας μπορεί να αναδείξει τεχνίτες σε τέτοια επαγγέλματα που μπορούν να αποδώσουν και να δώσουν ζωή στον τόπο μας», δήλωσε ο κ. Ιγνάτιος.
Στην κατεύθυνση αυτή, στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος υπάρχει έκθεση που διασώζει τα στοιχεία των φωτογραφιών, ενώ υπάρχουν και έργα των τεχνιτών που μπορεί να δει ο καθένας, ενώ υπάρχουν αιτήματα η έκθεση των φωτογραφιών και  των παραδοσιακών τεχνών να γίνει σε σχολεία της Μαγνησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου