Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Έκκληση για ενεργοποίηση των εθελοντών αιμοδοτών μέσω των Συλλόγων Γονέων


Έκκληση για την ενεργοποίηση των αιμοδοτών των σχολικών μονάδων κάνει το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Βόλου, μετά την παράκληση της προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία κας Δέσποινας Λουκάκη, για αιμοδοσία όσων μπορούν, μιας και  η επάρκεια αίματος πλέον δεν είναι εξασφαλισμένη.

 Στην διάρκεια της πρόσφατης εκδήλωσης για την σχολική βία που διοργανώθηκε από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, έγινε γνωστή η έλλειψη φιαλών αίματος ώστε να εξασφαλίζουν την μετάγγιση, στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Έτσι λοιπόν, η Ένωση καλεί τους Συλλόγους Γονέων που έχουν ενεργοποιημένες «τράπεζες αίματος», να ανταποκριθούν είτε οργανώνοντας αιμοδοσίες, είτε τα μέλη τους, να προσφέρουν αίμα, σε ήδη προγραμματισμένες αιμοδοσίες.



Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς, μπορούν να δώσουν το παράδειγμα στα παιδιά τους που συμπληρώνουν τους τρεις πυλώνες των σχολικών κοινοτήτων, και τα οποία παιδιά μας, είναι και οι μελλοντικοί αιμοδότες εθελοντές.

Σημειώνεται επίσης, ότι την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 και ώρες 9.00 π.μ. – 1.00 μ.μ. στον αύλειο χώρο των σχολείων Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Βόλου – 4ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας (Στρατή Μυριβήλη 1 - Φυτόκο δίπλα από τη Γεωπονική Σχολή) θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία.

Η αιμοδοσία συνδιοργανώνεται από τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων και τους συλλόγους προσωπικού των συστεγαζόμενων σχολείων Ε.Ε.Ε.ΕΚ Βόλου & 4οΓυμνάσιο Ν. Ιωνίας  και τον Σύλλογο Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (Βόλου).  Όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν δέκα λεπτά από τον χρόνο τους, αλλά κυρίως, να προσφέρουν ζωή με το αίμα τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου