Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Επίσκεψη στην Marinha Grande της Πορτογαλίας


Μαθητών και εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Αγριάς στο πλαίσιο του Erasmus +



Ομάδα πέντε μαθητών/τριών και δύο εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Αγριάς επισκέφτηκαν την περασμένη εβδομάδα την πόλη Marinha Grande της Πορτογαλίας. Συγκεκριμένα, οι μαθήτριες Ζιώγα Μυρτώ και Κοσμά Μαργαρίτα, οι μαθητές Μπομπός Δημήτρης, Ντότσιας Κωνσταντίνος και Παπαγεωργίου Παναγιώτης καθώς και οι καθηγήτριες Σάββα Αναστασία και Φιλίππου Βαρβάρα συμμετείχαν στη 4η διακρατική συνάντηση του προγράμματος Erasmus + με τίτλο «Being a European: find your way to the futureSchool, Job and Life in Europe» που πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία.
Η επίσκεψη διοργανώθηκε από το σχολείο Agrupamento Escolas Marinha Grande Poente και διήρκεσε μία εβδομάδα (από 18 έως 24/2/2018). Στη συνάντηση συμμετείχαν – εκτός των Ελλήνων και Πορτογάλων μαθητών –  εκπρόσωποι σχολείων από τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Σουηδία. Οι μαθητές όλων των σχολείων φιλοξενήθηκαν σε σπίτια Πορτογάλων μαθητών.
Στη διάρκεια της επίσκεψης μαθητές και καθηγητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, στο Δημαρχείο και στο Μουσείο Γυαλιού της πόλης, ενώ στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε επίδειξη επεξεργασίας και μορφοποίησης γυαλιού. Οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν επίσης τα κέντρα έρευνας και κατασκευής καλουπιών Centimfe και CDRsp στη βιομηχανική περιοχή της Marinha Grande. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η ξενάγηση των μαθητών στο Πανεπιστήμιο της Coimbra, που συγκαταλέγεται στα αρχαιότερα της Ευρώπης, στο Βοτανικό κήπο και το Πλανητάριο της ίδιας πόλης. Δραστηριότητες αυτού του χαρακτήρα κρίνονται από το σύνολο της σχολικής κοινότητας ιδιαίτερα σημαντικές για την παιδεία των μαθητών και μαθητριών στην εποχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου