Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Εγγραφές στο Εσπερινό Λύκειο Βόλου



Συνεχίζονται μέχρι τις 11  Σεπτεμβρίου οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Βόλου.
Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Βόλου συνεχίζει την παράδοση των Εσπερινών Γυμνασίων και Λυκείων που η κύρια τους αποστολή είναι η δυνατότητα σε ανήλικους και ενήλικους εργαζομένους να καλύψουν τα εκπαιδευτικά τους κενά , χωρίς να εξαιρούνται και πολίτες που θέλουν να μορφωθούν και να λάβουν εκπαιδευτικούς τίτλους , αφού δεν το επέτυχαν στην εφηβική τους ηλικία για διάφορους λόγους.
Η φοίτηση στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο διαρκεί 4 χρόνια, δηλαδή ο μαθητής παρακολουθεί 4 τάξεις. Η Α και Β Λυκείου  θεωρούνται τάξεις αποκλειστικά Γενικής Παιδείας στην οποία εφαρμόζεται Πρόγραμμα Μαθημάτων 25 ωρών (Υποχρεωτικά μαθήματα Γενικής Παιδείας: 23 ώρες, Μαθήματα Επιλογής : 2 ώρες).  Η Γ΄ και Δ΄ Λυκείου του Εσπερινού Γενικού Λυκείου αντιστοιχούν στις Β΄ και Γ΄ Λυκείου του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου, αντίστοιχα. Τα μαθήματα στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο διακρίνονται σε Γενικής Παιδείας και Μαθήματα επιλογής, ανάλογα με την τάξη και την Ομάδα Προσανατολισμού, όπως ακριβώς στα Ημερήσια Σχολεία .
Οι μαθητές της Γ΄και Δ ΄Λυκείου ουσιαστικά προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις , εφόσον βέβαια το επιλέξουν. Η ύλη για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι μικρότερη σε σχέση με τα Ημερήσια Λύκεια και τα θέματα σε επιμέρους ζητήματα ευκολότερα . Το ποσοστό των εισακτέων από τα Εσπερινά Λύκεια είναι επιπλέον του 1% σε σχέση με τους εισακτέους των Ημερησίων Λυκείων . Για την συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις υποχρεωτική είναι η φοίτηση στις Γ΄και Δ΄Λυκείου . Για όσους δεν επιθυμούν την συμμετοχή στις  Πανελλαδικές Εξετάσεις οι εξετάσεις είναι ενδοσχολικές με θέματα που ορίζουν οι διδάσκοντες του σχολείου .
Για περισσότερες πληροφορίες : Σταδίου 1, Βόλος , Τ.Κ. 38222  , Τηλ: 2421039569
email: mail@lyk-esp-volou.mag.sch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου